Direct contact? Bel: 033-4613334

Home > Tandheelkunde > Kindertandheelkunde > Tandheelkunde met een roesje

Kindertandheelkunde met een roesje

Het is mogelijk om uw kind te laten behandelen met Dormicum. Dormicum® is een kalmeringsmiddel en dus een goed hulpmiddel bij eenmalige, kortdurende ingrepen door de tandarts. Het is gemakkelijk in de vorm van een drankje toe te dienen en het effect ervan varieert van kind tot kind. Het ene kind wordt er erg slaperig van en het andere weer veel minder. Wel worden de meeste kinderen er rustiger door en zullen dus gemakkelijker meewerken.

De totale werkingsduur varieert en kan een paar uur aanhouden. Het middel heeft geen pijnstillende werking, dus blijft het geven van een plaatselijke verdoving wel nodig. Dit drankje mag alleen worden toegediend als uw kind gezond is en geen medicijnen gebruikt.

Wanneer Dormicum® ?

Het middel is geschikt voor een kortdurende, ingrijpende behandeling zoals het trekken van een tand of kies of bij het aanbrengen van een lastige vulling. Al duurt het allemaal nog zo kort, voor de meeste – met name heel jonge –kinderen kan een tandheelkundige behandeling een nare ervaring zijn. Om dit leed zoveel mogelijk te verzachten, kan het geven van een kortwerkend kalmeringsmiddel een goede oplossing zijn. Het is echter niet voor spoedklachten bedoeld.

Tandarts Tjitske van Mierlo

De tandheelkundige behandeling wordt door tandarts van Mierlo uitgevoerd. Zij heeft jaren ervaring in het behandelen met dit kalmerende middel.