Direct contact? Bel: 033-4613334

Home > De patiënt vertelt > Ervaringen implantologie

Ervaringen implanteren bij T.X. de Jong Tandzorg

Op deze pagina kunt u verschillende ervaringen lezen van geimplanteerde patiënten. 

Renée 63 jaar, prothese op implantaten in de onderkaak

Al vanaf mijn 25ste draag ik een prothese (een gebit). Niet mijn keus maar ziekte en andere omstandigheden waren de aanleiding. Inmiddels ben ik een ervaren prothesedrager. De eerste jaren ging het goed, totdat mijn kaak zo ging slinken dat ik weinig houvast had voor de onderprothese. Eten ging steeds slechter en ik durfde niet meer voluit te lachen of met enthousiasme te spreken. Wat voor anderen een komische situatie kan zijn, is voor de prothesedragers een zeer gênante gebeurtenis. En ik voelde me nog te jong, inmiddels wel eind dertig.

Gelukkig kwam toen de optie van implantaten. In mijn onderkaak zitten twee implantaten met daarop een steg. De steg geeft de onderprothese houvast. Wat een rust en wat een genot. Even wennen en toen kon ik weer gewoon eten, voluit lachen en mijn verhalen met passie vertellen. Mijn oude zelfvertrouwen kwam weer terug, ik wist niet dat het zoveel met me had gedaan. Na 20 jaar met implantaten ben ik nog steeds enthousiast en tevreden over deze techniek.

In de 10 jaar bij tandarts De Jong heb ik de voorlichting over onderhouden en bijhouden van mijn mondhygiëne als erg prettig ervaren. Vertrouwen, mee kunnen praten over wat het beste is, enerzijds de technische kant, anderzijds mijn ervaring en beleving, zorgen voor een gelijkwaardig gesprek. Elk jaar ga ik voor controle: past alles nog goed op elkaar, hoe is het met slijtage van de prothese, geen ontstekingen bij de implantaten en is mijn kaak niet te veel gesleten waardoor mijn lippen naar binnen vallen of er als streepjes uitzien. Nog steeds wat ijdel!

Lisette 28 jaar, solo implantaat gezet op 03-07-17

Ik had een melkkies met een ontsteking, die er helaas uit moest. Een gat in mijn mond zag ik niet zitten en een implantaat leek mij daarom de mooiste oplossing. Ik ben helemaal geen held, dus ik wilde liever niet te veel informatie over de behandeling. Tijdens de behandeling ben ik heel prettig geholpen en vooral op mijn gemak gesteld. Het viel eigenlijk heel erg mee! Na die tijd had ik wel wat last, niet zo gek, want ze hadden best wat bot weggehaald. Ik mocht gelukkig meteen langskomen om mij wederom gerust te stellen en er zeker van te zijn dat het niet aan het ontsteken was. Het is heel erg mooi genezen, en ik voel er helemaal niets meer van. Nu nog even geduld voordat de kies erop kan worden geschroefd. Ik heb er alle vertrouwen in dat het mooi zal worden! 

Anoniem 60 jaar, brug op implantaten in het front

Een paar jaar geleden werd er een fikse ontsteking bij mijn voortanden geconstateerd. Drie voortanden zouden getrokken moeten worden. Ik had er nachtmerries van! De heer De Jong wilde niet over één nacht ijs gaan en verwees mij naar een collega om zijn mening te horen en om te kijken of de elementen nog te redden zouden zijn door middel van wortelkanaalbehandelingen. Helaas bleek dit niet het geval.

Ik vond de behandeling heel spannend, maar het is mij achteraf enorm meegevallen. Door de verdoving voelde je van de behandeling nauwelijks iets. Ik vond het heel prettig dat de sfeer ontspannen was en mij uitleg over de behandeling gegeven werd. Na het trekken werden er gelijk twee implantaten in de kaak geplaatst en werd er een tijdelijke constructie gemaakt zodat ik niet met een gat in mijn mond zou lopen (dit was mijn grootste angst!) Ik voelde mij de volgende dag zo goed dat ik gewoon kon werken.

Na de heling werd er een brug op de implantaten gemaakt. Ik vond het erg fijn dat ik inspraak had over de kleur en de vorm van de tanden.

Nu 6 jaar later denk ik er niet meer aan dat ik drie voortanden mis! Ik kan alles eten en niemand ziet dat het niet mijn eigen tanden zijn. Ik ben heel zuinig op mijn implantaten en bezoek daarom ook regelmatig de mondhygiënist. Ik ben zeer tevreden!

Mijn naam en telefoonnummer zijn bij de praktijk bekend mocht u mij willen benaderen hierover.