Direct contact? Bel: 033-4613334

Home > Tandheelkunde > Facings

Facings op maat gemaakt

Een facing is een schildje van porselein of van composiet dat op het originele tandglazuur lijkt. De facing wordt op eigen tand(en) bevestigd. Zo kan de kleur of vorm van een tand worden verbeterd. 

Onze facings worden gemaakt door Tandarts Slettenaar in samenwerking met Derk Jan de Haan. Derk Jan de Haan is een ervaren tandtechnieker uit Hilversum. Samen willen we ervoor zorgen dat u een zo perfect mogelijke facing krijgt. 

VOOR BEHANDELING NA BEHANDELING MET FACING

Hoe gaat dit traject?

  1. Als eerste gaat u in gesprek met tandarts Slettenaar. Zij bekijkt of een facing voor u een oplossing kan zijn. Het traject wordt uitgelegd en er worden studiemodellen afgenomen.   
  2. U gaat vervolgens naar Derk Jan de Haan in Hilversum. Samen met u bepaalt hij de kleur van de facing en u bespreekt uw wensen. 
  3. U komt bij ons terug voor het maken van een tijdelijke facing zodat u alvast kunt zien wat het eindresultaat kan zijn. 
  4. U loopt ongeveer 2 weken met deze tijdelijke facing om te kunnen wennen. Mochten er nog aanpassingen nodig zijn dan past de tandarts de facing aan. Een kostenoverzicht ontvangt u als het gehele behandelplan duidelijk is. 
  5. Als de facing helemaal naar wens is wordt er een afdruk gemaakt voor de definitieve facing.
  6. Ongeveer 4 weken hierna wordt bij ons in de praktijk de facing geplaatst.

Let op: Heeft u een eigen tandarts?

Als u een afspraak wilt maken bij mevrouw Slettenaar voor facings zien wij graag een verwijzing van uw eigen tandarts tegemoet. Uw tandarts wordt uiteraard van de behandeling op de hoogte gehouden. 

Contact met de receptie