Direct contact? Bel: 033-4613334

Home > De patiënt vertelt > Ervaringen prothese

Ervaring prothese bij T.X. de Jong Tandzorg

Dhr. Vincenten, ervaring van maart 2019, nieuwe frames

Al vanaf 2012 kom ik, evenals mijn vrouw en twee zonen, bij tandarts TX de Jong. We zijn indertijd overgestapt van tandarts Okma (die ermee stopte). Een hele verandering. Met alle respect voor de kwaliteiten van tandarts Okma, we kwamen er achter, dat  de nieuwe situatie toch ook veel voordelen had voor ons en onze gebitten. Er was met name meer aandacht voor de onderhoud van het gebit.

Kort geleden werd duidelijk, dat de twee frames die ik al een aantal jaren had vervangen dienden te worden. Ze hadden te lijden van slijtage en ze zaten ook wat losser in de mond.

In december kwam ik bij de Afdeling techniek om te passen. Kort daarop werd ik gebeld door de tandarts: er zouden wat aanpassingen in mijn gebit moeten plaatsvinden om de plaatsing van nieuwe frames mogelijk te maken. In januari nam de tandarts mij onder handen. Een uur lang duurde de behandeling. Als ik het goed begrepen heb, werden aan de ene kant kiezen verhoogd en aan de andere kant juist wat verlaagd. Het was een hele zit. Alles verliep pijnloos!

Daarna ben ik nog twee keer bij de afdeling Techniek geweest, een keer om nog eens te passen en een keer bij wijze van controle. Bij die controle werd duidelijk, dat het allemaal prima zat. Ik ben er heel tevreden mee. Uit de toelichting van Erik begreep ik, dat het nog niet zo genmakkelijk was geweest om een nieuwe passende constructie voor mijn frames te maken.

Fijn dat het allemaal zo goed gegaan is.

Dhr. Tessels, ervaring van mei 2018, vernieuwing bovenprothese.

Middels de mondhygiëniste, Miranda,  en daarna de controle door de tandarts, dhr. De Jong, zijn we tot de conclusie gekomen dat de knopjes en de prothese vervangen moesten worden.
Verwezen naar mevr. Cuppens. Afspraak gemaakt.

Na 4 afspraken en foto was de prothese gereed. Hij/zij zit weer als gegoten.

Wat mij opviel was de aandacht die er was voor het gezicht op de prothese, hoeveel tandvlees zie je als je lacht, de kleur van de tanden, de versteviging in de prothese, en de kosten werden inzichtelijk gemaakt enz. Kortom waar ik niet aan dacht werd vermeld.

Dit kwam bij mij zeer vakkundig over. De houding was zeer vriendelijk en niets was teveel. Ik heb een tevreden gevoel.