Direct contact? Bel: 033-4613334

Home > Tandheelkunde > Mondhygiëne

Mondhygiëne

Mondhygiëne is het fundament van de tandheelkunde. Onze praktijk heeft de visie dat iedere mond gezond moet zijn.

Mondhygienist Miranda van TriestMet een goede mondhygiëne houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezonder. Goed tandenpoetsen is een secuur werkje en zeker niet eenvoudig. Er blijft gemakkelijk tandplak op en tussen de tanden en kiezen achter, waardoor er ontstekingen en gaatjes kunnen ontstaan. Vraag uw mondhygiënist of preventieassistente om een poetsinstructie en overleg welke hulpmiddelen het best bij u passen.

Uw eerste bezoek aan de mondhygiënist

Bij de tandartscontrole is globaal onderzocht of uw tandvlees ontstoken is en of er tandsteen aanwezig is. U bent misschien gewend dat uw tandarts zelf het tandsteen weghaalde. Bij T.X. de Jong Tandzorg zijn er mondhygiënisten binnen de praktijk werkzaam. Die hebben een vierjarige opleiding mondhygiëne gedaan en zijn expert op dat gebied.

Die beoordeelt welke behandeling bij uw mondgezondheid past. Binnen de praktijk kunt u tijdens uw eerste bezoek bij de mondhygiënist komen voor reiniging boven het tandvlees of voor uitleg over de behandeling voor reiniging onder het tandvlees.

Onze mondhygiënisten