Direct contact? Bel: 033-4613334

Home > Tandheelkunde > Mondhygiëne

T.X. de Jong Tandzorg, uw mondhygiënist in Amersfoort

Mondhygiëne is het fundament van de tandheelkunde. Onze praktijk heeft de visie dat iedere mond gezond hoort te zijn. Met een goede mondhygiëne houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezonder. Goed tandenpoetsen is een secuur werkje en zeker niet eenvoudig. Er blijft gemakkelijk tandplaque op en tussen de tanden en kiezen achter, waardoor er ontstekingen en gaatjes kunnen ontstaan. Vraag uw mondhygiënist of (paro)preventie-assistente om een poetsinstructie en overleg welke hulpmiddelen het best bij u passen.

Uw eerste bezoek aan de mondhygiënist of (paro)preventie-assistente bij ons in Amersfoort

Bij de periodieke controle is globaal onderzocht wat de conditie van uw tandvlees is en of er tandsteen aanwezig is. U bent misschien gewend dat uw tandarts zelf het tandsteen weghaalde. Bij T.X. de Jong Tandzorg zijn er mondhygiënisten en (paro)preventie-assistentes werkzaam die hiervoor opgeleid zijn. 

De mondhygiënist of (paro)preventie-assistente beoordeelt welke behandeling bij uw mondgezondheid past. U kunt tijdens uw eerste bezoek bij de mondhygiënist of (paro)preventie-assistente komen voor: reiniging boven het tandvlees of voor uitleg over de behandeling voor reiniging onder het tandvlees.

Onze mondhygiënisten