Direct contact? Bel: 033-4613334

Home > Implantologie & Prothetiek > Prothetiek

Prothetiek bij T.X. de Jong Tandzorg

Bij T.X. de Jong Tandzorg kunt u ook terecht voor tandprotheses ofwel een gebit.Prothese

Controles blijven echter nodig. Sommige mensen lopen al jaren met een gebit, zonder te weten dat een controleafspraak nodig is. 'Voorkomen is beter dan genezen' is onze overtuiging. Ons advies is om één keer per jaar op controle komen, dan kunnen we problemen voor zijn.

In 2002 zijn de tandartspraktijk en het eigen tandtechnisch laboratorium onder 1 dak gestart. Het voordeel van alles onder één dak: ervaren techniekers, 5 dagen per week beschikbaar, en nieuwe technieken en materialen waardoor het voor u aangenamer wordt om naar de tandarts/tandtechnieker te gaan.

Branchevereniging Tandtechniek erkend lid

Ik heb nog eigen tanden maar moet een prothese, en nu?

We beginnen met het bespreken van uw behandelplan bij uw tandarts. Tijdens deze afspraak wordt uitgelegd hoe dit behandeltraject eruit ziet. Als dat mogelijk is, vragen wij een machtiging aan bij uw zorgverzekeraar in verband met de vergoeding van de prothese. U krijgt in dezelfde week nog een begroting van ons. Mocht u het behandeltraject willen uitvoeren, dan ontvangen wij graag de begroting met een handtekening van u eronder terug. Daarna kunnen wij de afspraken met u inplannen.

Direct afspraak maken

Ik heb al jaren een prothese maar ik wil graag een nieuwe, en nu?

In dit geval plannen wij met u een intakegesprek bij tandarts de Jong in. Als de prothese 5 jaar oud is komt u in aanmerking voor vergoeding van een nieuwe prothese. Tijdens het intakegesprek neemt de assistente een formulier met u door wat nodig is voor de aanvraag van de machtiging. Ook worden er foto's gemaakt van uw mond. Tandarts de Jong beoordeelt de situatie van de kaak en bespreekt met u wat de mogelijkheden zijn.

Direct intake afspraak maken

Wanneer heb ik een nieuwe prothese nodig?

Dit verschilt natuurlijk per persoon. Vaak merk u het zelf al; de prothese zit los of er ontstaan pijnlijke plekken in de mond. Neem in dit geval contact met ons op. Soms is een kleine aanpassing al voldoende. Ons advies is om de prothese tussen de 5 en 8 jaar te vervangen. Na 5 jaar krijgt u de kosten van een nieuwe prothese weer vergoed.

Direct even bellen

Hoe snel kan ik terecht?

Het intakegesprek kan snel plaatsvinden, gemiddeld genomen binnen 1 of 2 weken. U kunt rekenen op kwaliteit en dat weten de patiënten die u voor gingen. Wij werken dan ook op afspraak om zodoende met zorg en aandacht uw prothese aan te meten. We werken niet met wachtlijsten. Als u besluit de behandeling uit te laten voeren na het intakegesprek, dan plannen wij de afspraken voor u in zodat u weet waar u aan toe bent.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor mijn nieuwe prothese klaar is?

Voor een nieuwe volledige prothese komt u in elk geval 6 keer bij ons in de praktijk.

  1. Intake gesprek bij tandarts T.X. de Jong
  2. Eerste afdruk maken
  3. Tweede afdruk maken
  4. Beet bepalen
  5. Passen in was (neem eventueel iemand mee om samen een beslissing te nemen)
  6. Prothese plaatsen

Eventueel is een na-controle nog nodig. Het kan zijn dat er nog drukpunten zijn die wij voor u kunnen verwijderen.

Heb ik inspraak in de kleur en vorm van mijn nieuwe tanden?

Wij zoeken samen met u de kleur en vorm van uw tanden uit. U kunt rekenen op onze jarenlange ervaring en expertise. U mag altijd iemand meenemen die u helpt bij uw beslissing. Ook geven veel patiënten de tandtechnieker een foto van vroeger omdat zij zoveel mogelijk terug willen naar deze situatie. Zorg dan dat het duidelijke foto's zijn die ons kunnen helpen bij het maken van uw prothese.

Mijn prothese moet gerepareerd worden, en nu?

Belt u dan naar de praktijk om af te stemmen wanneer u de prothese komt brengen. We doen ons best om hem diezelfde dag klaar te hebben.

Wij willen u vriendelijk verzoeken voor 10.00 uur de prothese te komen brengen.

Bel meteen

Mijn prothese zit los, wat doe ik eraan?

Wij plannen graag een afspraak met u in voor een korte controle. De tandarts kijkt tijdens de afspraak hoe we dit kunnen oplossen.

Bel meteen voor een afspraak