Direct contact? Bel: 033-4613334

Home > Implantologie & Prothetiek > Prothetiek

Prothetiek bij T.X. de Jong Tandzorg

Bij T.X. de Jong Tandzorg kunt u ook terecht voor tandprotheses, oftewel een gebit.Prothese

Sommige mensen lopen al jaren met een gebit, zonder te weten dat een controle nodig is. “Voorkomen is beter dan genezen” is onze overtuiging. Ons advies is om één keer per jaar op controle komen. Dan kunnen we samen op tijd beginnen aan de oplossing.

Gelijk met de praktijk, in 2002, is het eigen tandtechnisch laboratorium onder 1 dak gestart met de tandartspraktijk. Ervaren techniekers, 5 dagen per week beschikbaar, nieuwe technieken en materialen waardoor het voor de patiënt alleen maar aangenamer wordt om naar de tandarts te gaan.

Ik heb nog eigen tanden maar moet een prothese, en nu?

We beginnen in onze praktijk met het bespreken van het behandelplan bij uw tandarts. Tijdens deze afspraak wordt uitgelegd hoe dit behandeltraject eruit ziet. Indien dat mogelijk is zal er door ons een machtiging worden aangevraagd in verband met de vergoeding van de prothese. Uw krijgt in dezelfde week nog een begroting van ons. Mocht u het behandeltraject willen uitvoeren dan ontvangen wij graag een schriftelijk akkoord op de begroting en kunnen wij de afspraken met u inplannen.

Direct afspraak maken

Ik heb al jaren een prothese maar ik wil graag een nieuwe, en nu?

In dit geval plannen wij met u een intake gesprek bij tandarts de Jong in. Als de prothese 5 jaar oud is komt u in aanmerking voor vergoeding van een nieuwe prothese. Tijdens het intake gesprek neemt de assistente een formulier met u door die nodig is voor de aanvraag van de machtiging en er worden foto's gemaakt van uw mond. Tandarts de Jong beoordeelt de situatie van de kaak en bespreekt met u wat de mogelijkheden zijn.

Direct intake afspraak maken

Wanneer heb ik een nieuwe prothese nodig?

Dit verschilt natuurlijk per persoon. Vaak merk u het zelf al; de prothese zit los of er ontstaan pijnlijke plekken in de mond. Neem in dit geval contact met ons op. Soms is een kleine aanpassing al voldoende. Ons advies is om de prothese tussen de 5 en 8 jaar te vervangen. Na 5 jaar krijgt u de kosten van een nieuwe prothese weer vergoedt.

Direct even bellen

Hoe snel kan ik terecht?

Het intake gesprek kan op korte termijn plaatsvinden, gemiddeld genomen binnen 1 of 2 weken.
Wij leveren kwaliteit en dat weten de patiënten die u voor gingen. Wij werken dan ook op afspraak om zodoende met zorg en aandacht uw prothese aan te meten. Wij werken niet met wachtlijsten. Als u besluit de behandeling uit te voeren na het intake gesprek dan plannen wij de afspraken voor u in zodat u weet waar u aan toe bent.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor mijn nieuwe prothese klaar is?

Voor een nieuwe volledige prothese komt u in elk geval 6 keer bij ons in de praktijk.

  1. Intake gesprek bij Dhr. de Jong
  2. Eerste afdruk maken
  3. 2e afdruk maken
  4. Beet bepalen
  5. Passen in was (eventueel iemand meenemen om beslissing te maken)
  6. Prothese plaatsen

Eventueel is een na-controle nog nodig. Het kan zijn dat er nog drukpunten zijn die wij voor u kunnen verwijderen.

Heb ik inspraak in de kleur en vorm van mijn nieuwe tanden?

Wij zoeken samen met u de kleur en vorm van uw tanden uit. U kunt rekenen op onze jarenlange ervaring en expertise. U mag altijd iemand meenemen. Ook geven veel patiënten de tandtechnieker een foto van vroeger als zij zoveel mogelijk terug willen naar deze situatie. Zorg dan dat het duidelijke foto's zijn die ons kunnen helpen bij het opstellen van uw prothese.

Mijn prothese moet gerepareerd worden, en nu?

Belt u dan naar de praktijk om door te geven hoe laat u de prothese komt brengen. We doen ons best om hem diezelfde dag klaar te hebben.

Bel meteen

Mijn prothese zit los, wat doe ik eraan?

Wij plannen graag een afspraak met u in voor een korte controle.
De tandarts zal tijdens de afspraak kijken wat wij voor u kunnen doen.

Bel meteen voor een afspraak