Direct contact? Bel: 033-4613334

Home > De praktijk > Nieuws > Poetsen voor Kenia met leuke prijzen

Poetsen voor Kenia met leuke prijzen

Poetsen voor Kenia met leuke prijzen

In juli gaan onze (oud)-assistentes Lies en Marjolein van Wegen met de stichting Dutch Dental Care naar Kenia om daar vrijwillig tandheelkundige hulp te bieden. Het bezoeken van een tandarts is niet makkelijk in Kenia. Er is maar 1 tandarts op 500.000 mensen. En vaak op meer dan 100 km afstand. Een gezonde mond is zo letterlijk onbereikbaar. In Nederland is een gezonde kindermond ook niet altijd vanzelfsprekend. Zo heeft 40% van de kinderen een of meer gaatjes en ontwikkelt 1 op de 10 kinderen angst voor de tandarts. Daarom  hebben Lies en Marjolein de actie ‘Poetsen voor Kenia’ opgezet. Kinderen in Amersfoort gaan actief hun eigen mond beter verzorgen en samen zamelen we geld in voor tandheelkundige hulp in Kenia. En er zijn prijzen te winnen! 

We nodigen alle kinderen( 4- 12 jaar)  uit om actief hun eigen mond 10 dagen lang te poetsen volgens de tips op het sponsorformulier. Zij laten zich sponsoren door familie en vrienden. Dit kan in maanden maart, april, mei en juni.  Aan het eind van elke maand kan je het formulier en ingezamelde bedrag bij onze praktijk inleveren.

De kinderen die meedoen kunnen een toffe prijzen winnen! In de maand maart verloten we als 1e prijs een XXL feestje met 5 vriendjes bij JUMP XL Amersfoort. De 2e prijs is een XL feestje en de 3e prijs een L feestje bij Jump XL Amersfoort.

Wilt u zelf ook onze assistentes helpen en dit goede doel sponsoren? Dan kunt u via deze site doen.