Direct contact? Bel: 033-4613334

Home > De praktijk > Nieuws > Project Poetsj in Amersfoort

Project Poetsj in Amersfoort

Project Poetsj in Amersfoort

De komende 2,5 jaar vindt er op 12 Amersfoortse basisscholen een pilotproject plaats om de gezondheid van tanden en kiezen van kinderen uit de groepen 3 en 4 te verbeteren. Reden voor deze pilot is dat de gezondheid van het gebit de laatste jaren achteruit gaat. Er ontstaan meer gaatjes (cariës) die de tandarts moet vullen. Wereldwijd is cariës één van de meest voorkomende aandoeningen bij kinderen. Goed leren tandenpoetsen voorkomt gaatjes en zorgt voor een betere gezondheid van het gebit en de hele mond.

Poetsj helpt kinderen en hun ouders de gezondheid van de tanden en kiezen van het gebit te verbeteren en gezond te houden. Het project is gericht op het voorkomen van gaatjes door het geven van individuele poetsinstructie aan kinderen tijdens schooltijd. Meerdere keren per jaar komt een Poetsj-juf (een gespecialiseerde mondzorgmedewerkster van de GGD regio Utrecht) op school langs. Ieder kind krijgt van de Poetsj-juf 4 tot 5 minuten persoonlijk instructie hoe te poetsen. Ook bekijkt de Poetsj-juf hoe het gebit eruit ziet en waar het kind de komende tijd extra aandacht aan moet besteden.

Na de instructie krijgen de ouders van het kind een e-mail met een link naar een persoonlijke (beveiligde) inlogpagina. Op deze pagina staan de resultaten van de poetsinstructie en tips van de Poetsj-juf welke tanden en kiezen extra aandacht nodig hebben. Ouders krijgen daarmee handvatten om hun kind beter te leren poetsen.

Meer informatie over dit project? Kijk op: www.poetsj.nl